Què fem

Els Corremarges és una iniciativa de cultiu, recol·lecció, elaboració i distribució de productes naturals i artesans, que té com a objectiu la recuperació, el manteniment i la difusió del saber popular sobre les plantes i els recursos naturals de la nostra zona.

Per recuperar aquest coneixement etnobotànic, realitzem investigacions històriques a nivell local. Intentem treballar el màxim possible en xarxa amb d’altres projectes apassionats pel tema.

Oferim activitats variades i per a totes les edats: xerrades, tallers de cuina silvestre, passejades etnobotàniques, assessorament a entitats i restaurants, etc.

********

La nostra producció es basa en el màxim respecte cap al medi natural, i en la recuperació d’antigues pràctiques que ajudin a valorar novament tota la riquesa del nostre entorn. Recorrem els marges dels cultius, els boscos i els trossos erms en busca de fruits i herbes oblidades amb un alt valor social, nutritiu i ecològic. La recol·lecció, elaboració i transformació dels nostres productes es fan de manera artesana, limitant tant com podem la nostra petjada ecològica.

La nostra consciència social i ecològica s’acompanya d’una filosofia particular pel que fa als productes que oferim. Com que no tenim gaire terra, aprofitem els recursos que ens regala la natura! Utilitzem principalment fruites que creixen espontànies per la zona i hi afegim productes ecològics amb certificació (sucre, pomes i llimones, bàsicament), i alguna coseta que cultivem als nostres horts, treballats sense químics de cap mena.

La natura és generosa, fins i tot en terres de secà com la nostra. El que molts anomenen males herbes, sovint tenen propietats curatives o nutricionals. Per això hem volgut recuperar velles receptes de les terres mediterrànies, de quan els nostres avis no tenien nevera ni compraven al súper productes originaris de l’altra punta del món. Ells s’havien d’espavilar amb el que tenien a prop de casa, i això és exactament el que volem recuperar: menjar local i de temporada. Molts pensen que això vol dir menjar sempre el mateix: atipar-nos de bledes a l’hivern i menjar tomàquets només a l’estiu. Els qui pensen això no saben que els nostres boscos i marges van plens de fruits, llavors, herbes i flors comestibles. Tampoc no saben que al receptari tradicional de les terres mediterrànies hi ha mil maneres de conservar els aliments, que s’han utilitzat des de sempre, i que s’estan oblidant des que es va inventar el congelador.

Reivindiquem aquesta manera de pensar i de fer, i per això hem apostat per oferir a bon preu productes sans i de qualitat, per què estiguin a l’abast de tothom. A més, organitzem tallers, passejades, xerrades i trobades al voltant de les plantes espontànies comestibles. Per nosaltres és la millor manera de compartir la nostra passió per les plantes i l’etnobotànica.

Així que, si voleu venir a visitar-nos, veure les nostres instal·lacions i el nostre projecte, sempre sereu benvinguts!

Anuncis

One thought on “Què fem

Els comentaris estan tancats.